Nieuwe opleiding Rail Expert Class

Nieuws, Logistiek
Stefan Verberckmoes

De opleiding Rail Expert Class mikt op personen die een junior- of middle management functie bekleden in een havengebonden of logistiek bedrijf, en op een snelle manier een volledig inzicht willen krijgen in de wereld van het goederenvervoer per spoor. Dit alles gebeurt vanuit een supply chain perspectief, zonder echter de havencontext van het goederenspoorvervoer uit het oog te verliezen.

Het initiatief wordt gesteund door de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV), de Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbelangen van Antwerpen (VEA) en APZI, de federatie van de privésector in de haven van Zeebrugge.

Tijdens de vijf sessies zullen het institutionele kader, de spoormarkt, de spoorlogistieke keten en de toekomst van single wagon loads aan bod komen. Dat laatste gebeurt via het gelijknamige Flows Event dat mikt op de volledige haven- en transportgemeenschap, waar grote verladers Arcelor Mittal en Vopak hun ervaring met en verwachtingen van het spoorvervoer zullen delen.

De CEO van B Logistics, Geert Pauwels, zal tijdens het Flows Event samen met collega’s van Fret SNCF en Rail Cargo Austria toelichten wat spoorondernemingen doen om op de behoeften van hun klanten in te spelen. Het geheel wordt ingeleid en gemodereerd door professor Theo Notteboom.