Gaston Schul en Compass slaan handen in elkaar

Nieuws, Logistiek
Marcel Schoeters

Volgens Ewalds (rechts op de foto) zijn de eerste contacten tussen de twee bedrijven drie jaar geleden gelegd. “Wij zijn allebei oude familiebedrijven die elkaar perfect aanvullen. Wij staan sterk in Nederland en België en Compass is goed vertegenwoordigd in Duitsland.”

In totaal beschikt Gaston Schul in Nederland en België over veertien kantoren. Wat ons land betreft, zijn die gevestigd in Meer en in het Antwerpse havengebied (Luithagen). In Duitsland heeft de groep één vestiging.

Fysieke samenvoeging

Aangezien de twee merknamen in hun respectieve landen een sterke reputatie hebben, is er voorlopig geen enkele reden om ze van de hand te doen, zegt Ewalds. Wel zal er worden nagedacht over de fysieke samenvoeging van kantoren op locaties waar beide bedrijven vertegenwoordigd zijn.

Zo beschikt Compass over een kantoor in Stabroek. Aan het personeelsbestand verandert niets. “We zullen deze mensen op de meest efficiënte wijze inzetten”, aldus Ewalds. Uit dit samengaan moet volgens hem niet worden geconcludeerd dat er een nieuwe fusiegolf op komst zou zijn in de sector van de douaneagenturen. In totaal telt de gefuseerde groep twintig kantoren, die samen 200 mensen in dienst hebben. In alle drie de landen beschikken deze over alle mogelijke vergunningen.