Transport Van Delm drijft fumigatiecapaciteit fors op

Nieuws, Havens
Yannick De Spiegeleir
20230208 Dubbel stapelen Van Delm
Dubbel stapelen containers voor fumigatie © Transport Van Delm

Containertransporteur Transport Van Delm verhoogt de capaciteit van zijn fumigatiezones door containers dubbel te stapelen. “Hiermee zijn we de eerste in de haven van Antwerpen”, zegt zaakvoerder Peter Van Delm.

Gespecialiseerd in het transport van en naar de haven van Antwerpen is Transport Van Delm al 34 jaar een vertrouwde naam in het wegvervoer. Sinds drie jaar biedt het transportbedrijf ook fumigatieservices aan in samenwerking met Aertssen Logistics. Containers worden bespoten met gas om ongedierte uit te roeien.

Dubbel stapelen

“We hebben hiervoor een terminal op Kaai 1616 ter beschikking van ruim 23.000 m² met twee fumigatiezones die zich spreiden over een oppervlakte van 10.000 m²”, schetst Van Delm. “Sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om containers dubbel te stapelen. Deze optimalisatie van het terrein leidt ertoe dat de fumigatievolumes kunnen oplopen tot wel achthonderd containers per week. Met deze innovatie zijn we een pionier in de haven van Antwerpen. Tot slot is de terminal bereikbaar van 6.00 uur ’s ochtends tot 20.30 uur ’s avonds. Door die spreiding en de snelle behandeling is er geen sprake van wachttijden.”

Vlotte aansluiting

De terminal op Kaai 1616 bevindt zich op een boogscheut van de grote terminals in de Antwerpse haven zoals Kaai 1700 en Kaai 1742. “Hierdoor kunnen klanten gebruikmaken van de vlotte aansluiting op het bargenetwerk. Naast het aanbieden van fumigatieservices is de terminal ook beschikbaar voor het stockeren van containers met de optie deze per barge naar de benodigde terminals te vervoeren. Tot slot bieden we ook de mogelijkheid tot VGM-wegingen.”