Save the date: ‘Containertrends Antwerpen’ op 17 november

Eventverslag, Havens
Bart Timperman
Containers
Containers © Bart Timperman

Op donderdag 17 november organiseert Flows ‘Containertrends Antwerpen’. We analyseren live de stand van zaken in de containersector, met alle betrokken spelers. Daarnaast brengen we een update over het ECA-project (Extra Containercapaciteit Antwerpen).

Op één namiddag willen we de bezoekers van het evenement een update geven over de realiteit van de containersector in Antwerpen op het moment. Door de covidcrisis en de geopolitieke realiteit beleefde de sector, ook in Antwerpen, bewogen tijden. Wat leren we daaruit? Tegelijkertijd wil Flows ook proberen een blik in de toekomst te werpen.

We beginnen de dag met een grondige analyse van de containermarkt vanuit Vlaams perspectief. Wie beter dan Stefan Verberckmoes, analist bij Alphaliner en Flowsredacteur, kunnen we daarvoor vragen? Na zijn analyse antwoordt hij ook op vragen uit het publiek.

Panel

Daarna bespreken enkele toppers uit het Antwerpse havenlandschap, elk vanuit hun positie, de stellingen uit de analyse van Stefan. Voor de containerrederijen verwelkomen we Michel Marstboom (CEO Maersk Belgium) in het panel. Voor de terminalkant zijn zowel Harold Kunst (CEO MPET) als Dirk Van den Bosch (CEO DP World Antwerp) bereid om hun inzichten te delen. Voor de binnenvaartspelers mogen we rekenen op Olivier De Smedt (general manager WeBarge). Voor de visie van de transporteurs- en logistieke kant ten slotte, is Kurt Joosen (Katoen Natie) de gewaardeerde aanwezige.

Na het panel volgt een interview met een vertegenwoordiger van het Havenbedrijf Port of Antwerp Bruges om te kijken hoe daar gekeken wordt naar de inzichten van analyst Stefan en de panelleden.

ECA-project

Na een pauze zal niemand minder dan Filip Boelaert (secretaris-generaal departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW)) een stand van zaken brengen over het ECA-project. Hij verschaft u inzicht in de verdere timing en procedure op weg naar de veel gevraagde extra containercapacteit voor Antwerpen.

Alfaport Voka

Slotspreker is de voorzitter van Alfaport Voka, Bernard Moyson. Hij zal de ‘lessons learned’ van het event voor u samenvatten. Daarna volgt een netwerkmoment met receptie en walking dinner.

Schrijf u hier in voor dit unieke live-event ‘Containertrends Antwerpen’ op donderdag 17 november vanaf 13.30 uur.