Antwerpen blijft trafiekafleiding CMA CGM uit Le Havre verwerken

Nieuws, Havens
Julie Desmet
cma cgm jacques saade Henk Claeys - Zeebrugge
‘CMA CGM Jacques Saade’ in Zeebrugge © Henk Claeys

De Franse rederij CMA CGM verlengt de opschorting van de aanlopen in Le Havre en Puerto Angamos op de Eurosal Service tot eind december 2022. De Franse lading blijft voorlopig naar Antwerp Gateway komen.

De Eurosal Service is een gezamenlijke dienst van CMA CGM, Hapag-Lloyd en COSCO Shipping Lines tussen Noord-Europa en de westkust van Zuid-Amerika en het Caraïbische gebied. CMA CGM kondigde eind januari 2022 al aan dat er – omwille van de havencongestie – in het vaarschema van de Eurosal Service nog altijd geen ruimte is om de directe bediening van Le Havre te hervatten

Geen verbetering

De aanlopen in Le Havre en in Puerto Angamos (Chili) werden daarom tot eind september 2022 opgeschort. Volgens CMA CGM is de situatie in de Noord-Europese terminals niet verbeterd en wordt daarom de opschorting verlengd tot eind december 2022.

2023

Het eerste schip dat Le Havre zal aanlopen is de ‘CMA CGM Arkansas’ van 9.894 teu met een geschatte aankomsttijd op 5 januari 2023. Puerto Angamos zou vanaf een aanloop van de ‘Callao Express’ (10.589 teu) op 2 januari 2023 terug in de rotatie komen.

De rotatie blijft als volgt: Rotterdam – London Gateway – Hamburg – Antwerpen – Caucedo – Cartagena – Manzanillo – Buenaventura – Posorja – Callao – San Antonio – Callao – Posorja – Manzanillo – Cartagena – Caucedo – Rotterdam.