SEAposium geeft woord aan “sterke dames van de zee”

Nieuws, Havens
Roel Jacobus
20220628 Oostende Hetty Helsmoortel
Wetenschapper Hetty Helsmoortel © KREW

De havengemeenschappen van Zeebrugge en Oostende slaan opnieuw de handen in elkaar voor een SEAposium. Deze keer focussen ze op innovatie op en rond de Noordzee en geven ze het woord aan “sterke dames van de zee”.

In oktober 2021 organiseerden het netwerk van havenbedrijven in Zeebrugge Apzi-Voka en de Oostendse Havengemeenschap voor het eerst in Zeebrugge een gezamenlijk SEAposium over de stijging van de zeespiegel. Het bleek een succesformule die dit jaar wordt herhaald op donderdag 6 oktober op de InnovOcean Campus in Oostende.

Als thema is gekozen voor “innovatie op en rond de Noordzee”. Op het programma staan als sprekers bioloog Dirk Draulans, Jan Mees, directeur van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ),  en federaal minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne.

Wetenschap en ondernemen

De hoofdbrok is een luik “sterke dames van de zee”, geleid door Hetty Helsmoortel (zie foto). De Oostendse is moleculair bioloog, organisator van het wetenschapsfestival Nerdland en wetenschapswatcher van de VRT. In haar innovatiepanel zitten dr.ir. Nathalie Balcaen (administrateur-generaal Maritieme Dienstverlening en Kust), Annemie Vermeylen (secretaris-generaal Belgisch Offshore Platform), Carla Debart (adjunct-directeur Cewez), Sylvie Becaus (managing director Vlaamse Visveiling), prof. dr. Christa Sys (Transport Economie Universiteit Antwerpen) en An Stroobandt (kabinetschef van de federale minister voor Energie).

Het evenement vindt plaats op donderdag 6 oktober van 17.00 tot 22.00 uur, met walking dinner en uitgebreid netwerkmoment. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot honderd. Info en inschrijvingen via deze link.