Nederlandse douane onderschept 450 kilo cocaïne bestemd voor Antwerpen

Nieuws, Douane
Koen Dejaeger
Algemeen beeld van een controle door de douane
Algemeen beeld van een controle door de douane © FOD Financiën

In Rotterdam heeft de Nederlandse douane 450 kilo cocaïne aangetroffen in een schip met bestemming Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een container met fruit.

De Nederlandse douane wist op woensdag 17 mei in de haven van Rotterdam 450 kilo cocaïne te onderscheppen. De pakketten drugs, met een straatwaarde van bijna 34 miljoen euro, zaten verstopt in een container op een zeeschip.

Het schip vervoerde geconserveerd fruit uit Guatemala en had de haven van Antwerpen als bestemming. Dat meldt Belga op gezag van het Nederlandse Openbaar Ministerie.

De douane kon de drugs aantreffen tijdens de controle van een zeeschip dat van Panama op weg was naar Antwerpen en een tussenstop maakte in Rotterdam. De controleurs troffen in de container tussen de vaten met geconserveerd fruit ook veertien dozen aan. Daarin zaten sporttassen die volgestopt waren met 450 pakketten drugs van elk één kilo.

De container was bestemd voor een bedrijf in Duitsland, maar volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie lijkt dat bedrijf niets met de smokkel te maken te hebben. De container was in Panama aan boord van het schip gegaan. De drugs zijn inmiddels vernietigd.