Kantoor douane Antwerpen ontruimd na poederbrief (update)

Nieuws, Douane
Melanie De Vrieze
Douane
Douane © Bart Timperman

Het douanegebouw in de Ellermanstraat werd woensdagnamiddag ontruimd na de ontvangst van een brief met wit poeder erin. 120 medewerkers moesten het kantoor verlaten. De werkonderbreking had geen impact op de activiteiten in de haven.

Woensdagnamiddag – 21 september 2022 – om 15.45 uur verlieten de 120 aanwezige medewerkers het gebouw van de Antwerpse douane aan de Ellermanstraat, bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de douane. “Dat gebeurde na de ontvangst van een brief met wit poeder erin. De ontruiming is een standaard voorzorgsmaatregel bij een verdacht pakket.”

De civiele bescherming kwam ter plaatse om de envelop mee te nemen voor analyse. “Het gebouw is een half uur geleden vrijgegeven (rond 17.15 uur, red.). Er was een korte werkonderbreking, maar dit had geen impact op de activiteiten in de Antwerpse haven”, voegt Adyns er nog aan toe.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 160,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.