Telex: DP World, Lineas, Euronav, havengeld Tokio en oproep diefstal

Nieuws, Douane
Julie Desmet
Belgische marine beveiligt vloot van Antwerpse tankerrederij Euronav in straat van Hormuz
Belgische marine beveiligt vloot van Antwerpse tankerrederij Euronav in straat van Hormuz © Euronav

Spooroperator Lineas behaalde een nieuw maandrecord voor het containertransport in de Antwerpse haven, de Belgische marine bewaakt rederij Euronav in de straat van Hormuz en een dief ging aan de haal met een truck van transportbedrijf Paul Van Loon.

EURONAV – 

De Antwerpse tankerrederij Euronav bedankt de Belgische marine in een bericht op LinkedIn voor de bewaking van een van zijn schepen en diens bemanning in de straat van Hormuz in de Golf van Oman. De Belgische fregat ‘BNS Leopold 1’ werd voor de operatie ‘EMASOH’ (‘European-led Maritime Awareness in the Strait of Hormuz) ingezet om de maritieme veiligheid in de economisch belangrijke regio te vergroten en geopolitieke spanningen te verminderen (zie foto). (JD) 

LINEAS – 

Spooroperator Lineas heeft in de maand maart 14.000 containers vervoerd via de Main Hub in de haven van Antwerpen. Dat is een nieuw maandrecord. Een deel van de containers werd van de vrachtwagen op het spoor overgeslagen. De overige containers kwamen rechtstreeks vanuit het Europese hinterland en passeerden via de Main Hub naar de diepzeekades in de haven. (KH)

DIEFSTAL – 

Gisteren –  maandag 19 april – is in het Duitse Xanten een trekker met oplegger gestolen van het Belgische transportbedrijf Paul Van Loon uit Hoogstraten. Het gaat om een DAF XF Super Space Cab 480pk met kenteken 1-YSJ-538 in de kleuren blauw en wit. De trailer is van het merk Van Hool en heeft het kenteken Q-AGN-920. Het dekzeil is zwart met opschrift ‘EVAL-KURARAY’. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de firma Paul Van Loon. (JD)

DP WORLD –

Terminaluitbater DP World zal in de Verenigde Arabische Emiraten de mogelijkheden van quantumcomputers onderzoeken om zijn activiteiten te moderniseren. De extreem krachtige computertechnologie kan volgens het bedrijf helpen om de ultieme smart trade te bereiken en alle schakels in de logistieke keten met elkaar te verbinden. Het Canadese technologiebedrijf D-Wave wordt nu ingeschakeld om te onderzoeken hoe quantumcomputers kunnen ingezet worden. (JVB)

PEACOCK – 

De Rotterdamse logistieke dienstverlener Peacock Container heeft de portefeuilles van leasebedrijven voor tankcontainers Gem Containers en Tankway overgenomen. Daarmee voert Peacock zijn totale vloot op tot ongeveer 16.500 tanks en behoort het bedrijf vandaag tot de top zes van grootste verhuurders van tankcontainers wereldwijd. (JD)

HAVENGELD GESCHRAPT – 

De haven van Tokio schrapt voor de komende vijf jaar – tot en met 31 mei 2026 – de havengelden voor schepen die varen op lng en waterstof. Verwacht wordt dat de havens van Yokohama en Kawasaki zich bij het initiatief zullen aansluiten. Japan wil op die manier van Tokio en Yokohama de grootste lng bunkerhubs ter wereld maken. (JD)

E40 –

Tijdens de nacht van woensdag 21 april en donderdag 22 april tussen 21.00 uur en 5.00 uur wordt wegens werkzaamheden de E40 volledig afgesloten in de rijrichting van Gent/Oostende tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. Ook richting Brussel zal er vooral de eerste nacht van 21 april veel hinder zijn. Het langeafstandsverkeer dat zich van oost naar west verplaatst wordt aangeraden om te rijden via Antwerpen. Actuele info vindt u hier. (JD)

BERENDRECHTSLUIS – 

De Berendrechtsluis op de Antwerpse rechteroever is morgen – woensdag 21 april – van 8.00 uur tot 16.00 uur tijdelijk buiten dienst wegens onderhoudswerken. De sluis is gesperd voor alle scheepvaart. Het landverkeer wordt omgeleid via de Oudendijkbrug. (JD)

Telex: DP World, Lineas, Euronav, havengeld Tokio en oproep diefstal – Flows

Telex: DP World, Lineas, Euronav, havengeld Tokio en oproep diefstal

Nieuws, Douane
Julie Desmet
Belgische marine beveiligt vloot van Antwerpse tankerrederij Euronav in straat van Hormuz
Belgische marine beveiligt vloot van Antwerpse tankerrederij Euronav in straat van Hormuz © Euronav

Spooroperator Lineas behaalde een nieuw maandrecord voor het containertransport in de Antwerpse haven, de Belgische marine bewaakt rederij Euronav in de straat van Hormuz en een dief ging aan de haal met een truck van transportbedrijf Paul Van Loon.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.