Dockx Logistics verkoopt het voormalige Tolimpex aan TCI Carriers

Nieuws, Douane
Philippe Van Dooren

Dockx Logistics, een onderdeel van Dockx Group, ontstond een aantal jaar geleden uit de samenvoeging van Dockx Transport Service en het expeditiebedrijf Tolimpex. Een deel van die activiteiten paste niet meer in de nieuwe strategie van de Wilrijkse groep, die de keuze maakte om zich binnen Dockx Logistics te concentreren op Dockx Select. Die is actief in omnichannellogistiek en stadsdistributie, met onder andere tweemansthuisleveringen en afhaalpunten voor e-commerce. Daarom werden in januari de internationale wegtransporten verkocht. Nu zijn dus de zee- en luchtvrachtdiensten aan de beurt.

“Het was voor ons duidelijk dat de divisie Maritiem in ons toekomstverhaal geen strategische rol meer zou opnemen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een overnemer van deze activiteit. De keuze viel op TCI Carriers”, zegt Jozef Dockx, afgevaardigd bestuurder van Dockx Logistics.

Volgens William De Putter, directeur van De Putter & Co, die de transactie tot stand bracht, was TCI Carriers van zijn kant op zoek naar schaalvergroting. “Alle werknemers van Dockx Logistics afdeling Maritiem worden geïntegreerd binnen de bestaande TCI Carriers-structuur. Dockx Movers, eveneens een onderdeel van Dockx Group, zal voor haar maritieme diensten in de toekomst ook verder samenwerken met het expeditiebedrijf”, zegt hij.

TCI Carriers

Het Antwerpse expeditiebedrijf TCI Carriers, opgericht in1981, is uitgegroeid tot een middelgrote organisatie. Het boekt na de overname een jaaromzet van 10.7 miljoen euro en telt 15 werknemers. Doel voor 2018 is een omzet van 13.5 miljoen euro te realiseren.

Volgens zaakvoerder Tom Leonaers groeit het bedrijf gestaag. “Maar met deze overname zetten we een grote stap voorwaarts en bevestigen we uitdrukkelijk onze doelstellingen en ambities. Wat betreft ‘systemen’ zijn we volledig klaar voor deze integratie”.

Jaarlijks investeert TCI Carriers in de nieuwste software ontwikkelingen om de zendingen en transporten vlotter en correcter te kunnen laten verlopen.

Philippe Van Dooren