Palletforce verkocht aan private equity EmergeVest

Nieuws, Douane
Philippe Van Dooren

De private equity neemt alle aandelen over van de 88 Britse leden van het netwerk. Er zijn nieuwe investeringen nodig om de trafieken – vooral van en naar het vasteland – te doen groeien. De nieuwe aandeelhouder moet dat mogelijk maken. In dat verband werd al onlangs een Duitse aangeworven – Renate Ziegler – als European Business Manager.

Ook is het groepagenetwerk van gepalletiseerde goederen Palletforce toegetreden tot ALLNET: The Alliance of Networks. Een netwerk van netwerken dat in 32 Europese landen snel palletvervoer organiseert. Tot die netwerken behoren ook ASTRE (in Frankrijk, maar ook in de Benelux actief), One Express in Italië en ONLINE Systemlogistik in Duitsland.

EmergeVest

Palletforce – niet te verwarren met Parcelforce, de pakjesdochter van Royal Mail – werkt met 88 Britse transporteurs vanuit 100 depots. Er is een centraal depot in de Midlands. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn de volumes met 20% gestegen en zijn 1,5 miljoen palletten opgepikt en afgeleverd.

EmergeVest heeft al participaties in bedrijven in de logistiek, in het VK en in China. Dat zou nieuwe mogelijkheden kunnen openen voor het Britse netwerk. Het fonds is onder andere eigenaar van NFT Distribution (een Brits distributiebedrijf van gekoelde voedingsmiddelen) en heeft een participatie in het expeditiebedrijf Allport Cargo Services.