Postgraduaat helpt tekort aan douane-experten invullen

Nieuws, Douane
Philippe Van Dooren

Het postgraduaat ‘cross-functional customs management’ aan de Karel de Grote-Hogeschool (KdG) is bedoeld voor wie zich wil verdiepen in de snel evoluerende douanematerie en daarmee zijn doorgroeimogelijkheden wil vergroten.

Eind juni studeren de allereerste tien studenten af in het postgraduaat. ‘Cross-functional customs management’ is een voortgezette en eenjarige opleiding die KdG organiseert in samenwerking met Portilog, opleidingscentrum voor havengebonden en logistieke bedrijven.

“Omdat de douanewereld steeds complexer wordt, stijgt de toegevoegde waarde van een professionele douanedienstverlener. Zeker als die ook inspeelt op de wensen van de klanten”, stelt opleidingshoofd Inge Heirbaut.

Nieuwe douanewetgeving

“Bovendien is er binnen de logistieke sector een tekort aan douane-experten. In 2016 verandert bovendien de huidige Europese douanewetgeving. Dat leidt tot een grote behoefte aan scholing en begeleiding.”

De studenten krijgen les van experten uit de sector. Hun traject is een mix van onderwijsvormen: hoorcolleges, workshops, bedrijfsbezoek, zelfstudie, coachingmomenten en discussiefora. Dit postgraduaat duurt één academiejaar en telt 20 studiepunten.

Intussen bereiden KdG en Portilog zich voor op het nieuwe academiejaar. Informatie hierover vindt men op: www.kdg.be/customs.