Als abonnee heeft u onbeperkt toegang tot alle journalistiek op flows.be

Log in als abonneeAbonneer

Dossiers

Flows Logistics Rookie of the Year

Flows organiseert elk jaar een verkiezing 'Logistics Rookie of the Year' en ‘Logistics Thesis of the Year'. Met de thesis wil Flows de inzichten van de nieuwste generatie logistieke professionals delen met de beleidsmakers uit de logistieke sector. Dankzij de verkiezing van de Logistics Rookie of the Year krijgen de bedrijfsleiders van morgen een forum en een netwerk. Voor bedrijven met talent is dat dé kans om zich te profileren als aantrekkelijke werkgever.

Extra Containercapaciteit Antwerpen (ECA)

Het project Extra Containercapaciteit Antwerpen (ECA) zoekt via de overheidsprocedure ‘complex project’ naar oplossingen om de haven van Antwerpen meer ruimte te bieden om extra containers te kunnen behandelen. Volgens sommige prognoses dreigt de Antwerpse haven dicht te slibben als die extra ruimte niet snel wordt gerealiseerd. Een nieuw getijdendok, zoals het Deurganckdok, vormt de kern van de hele procedure.

Vlaams-Nederlandse Havendag 30 juni 2022

Samen met de collega's van NT organiseerde Flows de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse Haventop. De editie 2022 vond plaats op 30 juni in Rotterdam. De Vlaams-Nederlandse Havendag 2022 draaide rond energietransitie en energievoorzieningszekerheid.

In dit dossier vindt u alle artikels en video's over de Vlaams-Nederlandse Havendag.

Mega-allianties

De twee grootste containerrederijen ter wereld, Maersk Line en MSC, hebben in 2014 samen het 2M Vessel Sharing Agreement gevormd. Ook de andere grote containerrederijen verenigen zich in mega-allianties.

Op de grote oostwest-routes hebben zich intussen drie grote redersgroepen gevormd: 2M, OCEAN Alliance en THE Alliance.

Oorlog Oekraïne: gevolgen voor havens, logistiek en goederenvervoer

De inval van het Russische leger in Oekraïne wordt omschreven als de meest ernstige oorlogssituatie in Europa sinds 1945. Flows volgt zo goed mogelijk op wat de impact is op de mensen en bedrijven actief in havens, logistiek en goederenvervoer in Oekraïne en België.

Multimodaal Transport Expo

Interviews op het event 'Multimodaal Transport Expo' in Breda van 21 april 2022.

Vlaamse havens in cijfers

Flows brengt regelmatig interessante cijfers over de Vlaamse havens. Om u de kans te bieden om alles goed te bekijken en te vergelijken, bundelen we hier alle artikels over de cijfers die onze havens realiseren.

Nieuwe Zeesluis Zeebrugge

De Vlaamse overheid maakt werk van een tweede volwaardige toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. De realisatie van een nieuwe zeesluis verloopt volgens de aanpak van ‘complexe projecten’ van de Vlaamse overheid, met meerdere overleg- en inspraakmomenten voor alle stakeholders.

Nieuwjaarsreeks

In de periode rond Nieuwjaar publiceren we elke werkdag een professionele nieuwjaarsbrief. Daarin blikt een auteur uit de brede logistiek vooruit naar het nieuwe jaar. Deze artikels zijn GRATIS (onvergrendeld) leesbaar.

Versperring Suezkanaal ('Ever Given')

De 'Ever Given' strandde op 23 maart 2021 in het Suezkanaal en blokkeerde het kanaal volledig. Boskalis kon het schip niet direct bergen. Gevolg: een file aan schepen en schepen die via Kaap de Goede Hoop moeten omvaren.