Christian Kern herverkozen als voorzitter van CER

De algemene vergadering van de Europese vereniging van Spoor- en Infrastructuurbedrijven CER heeft Christian Kern, ceo van ÖBB, herverkozen als voorzitter. Jo Cornu, ceo van de NMBS, is lid van het directiecomité.

Het nieuwe mandaat van Kern loopt van 1 januari 2016 tot eind december 2017. In die twee jaar wil de organisatie onder meer werk maken van de definitieve goedkeuring van het Vierde Spoorpakket, een constructieve herziening van het Transport Witboek en van een ‘level playing field’ tussen transport modi in het voorstel van de Europese Commissie met betrekking tot het nieuwe Wegvervoerpakket.

“Ik ben ervan overtuigd dat de CER op de steun van alle leden zal kunnen rekenen om de uitdaging voor een eerlijke intermodale wetgeving, wetszekerheid voor onze activiteiten, aangepaste financiering voor onze infrastructuur en eerlijke concurrentie, tot een goed einde te brengen”, aldus Kern.

Guillaume Pepy (SNCF), Rüdiger Grube (DB), Andreas Meyer (SBB) en Dan Marian Costescu (CFR) zijn verkozen tot vice-voorzitters.