'Munich Maersk' grootste schip in tonnenmaat ooit in Zeebrugge

Met een gelegenheidsbezoek van de 'Munich Maersk' ontving APM Terminals vrijdag het grootste schip in tonnenmaat ooit in Zeebrugge. De 399 meter lange reus met een capaciteit van 20.568 teu is intussen vertrokken naar Tanger Med in Marokko.

Vrijdag 10 november ontving APM Terminals Zeebrugge aan het Albert II-dok in de westelijke voorhaven de containerreus 'Munich Maersk'. Met een capaciteit van 20.568 teu was dit qua tonnenmaat het grootste schip dat Zeebrugge ooi taandeed. Hoppe Ship Agencies trad op als plaatselijke agent namens Inchcape Shipping Services.

De 'Munich Maersk' kwam van het Duitse Bremerhaven en bracht een ad-hocbezoek aan Zeebrugge. Na de behandeling vertrok het zaterdag 11 november naar de Marokkaanse haven Tanger Med. Volgens de website Vesselfinder.com vaart het schip tegen vrijdag 17 november over de Middellandse Zee naar het Egyptische Port Said.

Triple E-schepen

De 'Munich Maersk' is een van vijf Triple E-schepen van de tweede generatie die de Deense rederij Maersk Line in de vaart bracht. Het is 399 meter lang en 58,60 meter breed. Bij het vertrek in Zeebrugge lag het 15,70 meter diep in het water. De containerreus werd pas dit jaar in Zuid-Korea afgewerkt en behoort tot een programma van 28 nieuwe schepen dat Maerks Line tegen midden 2018 in de vaart brengt.

Roel Jacobus