ECS European Containers en 2XL willen fuseren

ECS European Containers en 2XL voeren exclusieve gesprekken om samen te gaan. Dat hebben ze vandaag zelf gemeld. De twee ondernemingen, belangrijke spelers in Zeebrugge, willen één Europese logistieke groep vormen.

ECS European Containers en 2XL zeggen "complementaire spelers" te zijn in de Europese logistiek. ECS heeft een focus op palletvervoer via gestandaardiseerde volle containers van en naar Groot-Brittannië, Ierland en het Europese continent. 2XL staat sterk in warehousing en geïntegreerde logistieke diensten voor bedrijven actief in de EU en Groot-Brittannië. Samen stellen ECS en 2XL ruim 1.000 medewerkers te werk, waarvan de helft in de Benelux.

Zeebrugge

Beide ondernemingen zijn familiebedrijven. Ze zeggen overtuigd te zijn dat een samengaan “het beste antwoord vormt op de uitdagingen in de sector”. Samen willen ze geïntegreerde diensten aanbieden voor intermodaal transport, warehousing en duurzame logistieke oplossingen voor de geïntegreerde supplychain. 

“Bij de succesvolle afronding van de exclusieve gesprekken, ontstaat een nieuwe groep met hoofdkwartier in Zeebrugge, maar ook een ruim netwerk aan kantoren in Europa. Zolang de gesprekken lopen, zullen beide partijen zich onthouden van verdere commentaar”, klinkt het.

Philippe Van Dooren