Contact

Flows is een initiatief van de Havenkoepel, een federatie van haven gebonden en logistieke bedrijven, en PORT+, een dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in onder meer informatieverstrekking binnen de havensector.

Flows contacteren:

Algemeen: telefonisch op 32 3 206 73 50

Redactie: redactie@flows.be

Meer weten over onze journalisten?

Bart Timperman (°1962) begon als journalist op freelancebasis en werkte zo voor tal van uitgevers, zoals ‘Het Volk’, ‘Het Nieuwsblad’, Radio 2’, ‘Afrit 9’, ‘Steps’, ‘De Zondag’ en dergelijke meer. Daarna ging hij in 1999 aan de slag als journalist bij Gazet van Antwerpen (GVA), waar hij vele jaren deel uitmaakte van de redactieleiding. Vanuit die leidinggevende opdracht bij GVA begeleide hij in 2003 ook mee de opstart van ‘De Zondag’ als volwaardige nieuwskrant. In 2014 werd hij aangezocht om als hoofdredacteur de regionale nieuwszender RTV (Mechelen en Kempen) een grondige make-over te geven. Daarna werkte hij nog enkele maanden als projectleider voor VRT Nieuws en Sport. Sinds juni 2016 is hij hoofdredacteur van Flows.

Stefan Verberckmoes publiceerde zijn eerste artikels in Hinterland en de Antwerp Sailing List van de Antwerpse havengemeenschap toen hij nog op de schoolbanken van Sint-Lodewijk zat, waar hij de opleiding Expeditie volgde en in 1987 eerste laureaat van de Prijs Noord Natie werd. Na enkele jaren voor de Belgische rederij CMB te hebben gewerkt, besloot hij in 1993 om voltijds journalist te worden. Zijn artikels en analyses verschenen in o.a. Nieuwsblad Transport, De Lloyd, Cruise & Ferry Info, Fairplay en Flows.be. Begin 2016 vervoegde hij het team van de Franse consultant en databank Alphaliner als liner shipping analyst & editor North Europe.

Philippe Van Dooren (°1956) is freelance journalist voor de digitale nieuwsbrief en de themamagazines van Flows. Als expert in wegvervoer, mobiliteit, logistiek en e-commerce werkt hij ook mee aan andere gespecialiseerde publicaties, hoofdzakelijk in de B2B-sfeer. Met bijna 40 jaar ervaring - eerst als transportjournalist en nadien als hoofdredacteur van De Lloyd en Transport Echo - stampte hij Flows in 2013 uit de grond als volwaardige opvolger van deze publicaties. Naast journalistiek legt Philippe Van Dooren zich inmiddels ook toe op copywriting, moderatie en communicatieadvies voor bedrijven.

Koen Heinen (°1954) werkt als freelance redacteur voor Flows, zowel voor de website, digitale nieuwsbrief als voor de themamagazines. Hij deed voordien gedurende 35 jaar ervaring op bij de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd. Hij spitst zich voornamelijk toe op de domeinen binnenvaart en spoor.

Marcel Schoeters (°1952) begon zijn carrière in de transportjournalistiek in 1981. Hij werkte als Belgisch correspondent voor de Nederlandse Logistiekkrant en het Britse International Freighting Weekly. Hij ging voltijds aan de slag op de Antwerpse redactie van het Nederlansde vakblad Nieuwsblad Transport, eerst als redacteur later als redactiecoördinator. Van 1995 tot 2013 was hij redacteur bij De Lloyd, met als specialisaties luchtvracht en expeditie. Tussendoor, d.w.z. van februari t.e.m. december 2001 was hij hoofdredacteur van Transport Echo. Daarnaast leverde hij ook bijdragen aan Knack, De Morgen en de Provinciale Zeeuwsche Courant. Behalve voor Flows is hij ook Senior Correspondent Benelux Countries voor de luchtvrachtnieuwsbrief Cargoforwarder.eu. Voor Flows schrijft hij over luchtvracht, expeditie, opleidingen en internationale handel.

Jon Bogaert (°1982) werkt als freelance eindredacteur voor Flows en dat voor zowel de digitale nieuwsbrieven als de themamagazines. Hij wordt eveneens sporadisch ingezet voor het schrijven van langere reportages, copywriting en andere inhoudelijke teksten voor Flows. Jon deed de nodige ervaring op als journalist voor een West-Vlaams persbureau dat voornamelijk levert aan persagentschap Belga, Radio 2, Het Laatste Nieuws en het VRT-journaal. Nadien werkte hij enkele jaren als correspondent voor De Persgroep. Naast zijn opdrachten voor Flows en Port+ werkt Jon Bogaert momenteel als communicatieadviseur en copywriter voor verschillende klanten in allerlei sectoren. 

Abonnementenservice: abonnementen@flows.be

Sales en marketing: marketing@flows.be

Klik hier voor de standaard advertentiemogelijkheden en tarieven.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat van uw bedrijf.

De verantwoordelijke uitgever van Flows is: Havenkoepel vzw, Brouwersvliet 33 – bus 8, 2000 Antwerpen.

Het correspondentieadres is: Flows, p/a Brouwersvliet 33 -  bus 4, 2000 Antwerpen.